Hoe ik kilo’s aankwam en ik ze weer kwijt raakte

Mijn verhaal over aankomen en afvallen

Dat ik iedereen kan vertellen hoe je gezond eet wil niet zeggen dat ik zelf altijd sterk genoeg ben om goed en gezond te eten. Het is menselijk om in de fout te gaan. Wat het verschil maakt is of je de fouten blijft herhalen, of dat je jezelf herpakt.

Dit is de meest persoonlijke blog die ik ooit heb geschreven, maar ik deel mijn verhaal graag met jullie.

Even voorstellen

Patricia Hesterman Straight away coach Heemskerk, BeverwijkIk zal mezelf even voorstellen. Ik ben Patricia Hesterman, 24 jaar oud en eigenaresse van Somethingelse Health. Al mijn hele leven ben ik een topsportster die gemiddeld 20 uur in de week sport. Door veel sporten en gezonde voeding te combineren heb ik altijd op een gezond gewicht gezeten en een hoge spiermassa en laag vetpercentage gehad. Met een lengte van 168 cm kon ik tevreden zijn met een gewicht rond de 60 kg.

Op 30 april 2018 heb ik een buikoperatie moeten ondergaan. Ik was er helemaal op voorbereid, ik was in goede conditie, had alleen maar goede voeding in huis en er stond een heel team van lieve vrienden en familie voor me paraat om me de eerste dagen te helpen.
Na de operatie was ik me ervan bewust dat ik goed op mijn voeding moest letten, aangezien ik niet meer 20 uur in de week kon sporten. Toch ging in mijn hoofd om dat ik vier weken later alles weer zou mogen doen en dan ben je binnen no time weer in shape.

 

Waar ging het dan mis?

Helaas ging niet alles zoals gepland. Dankzij de door de operatie opgelopen complicaties kon ik na vier weken nauwelijks lopen, laat staan sporten. En hoe goed ik van mijzelf ook wist dat ik niet die reep chocolade moest eten, ik deed het toch. Alles zat tegen, ik was zielig en ik was de hele dag alleen. Voor deze keer mocht ik van mijzelf die reep eten. Het bleef alleen niet bij die ene keer. Het werd steeds vaker. Hoe meer ik ging eten, de meer ik dacht: “het maakt nu toch niet meer uit”. Voor dat ik wist kwam ik steeds meer in deze neerwaartse spiraal en werd ik steeds zwaarder. In het begin viel het niet zo erg op, want ik kon toch geen normale kleding aan. Ik kon alleen kleren dragen die los zaten. Maar na een paar kilo zwaarder te worden begon ik me steeds ellendiger te voelen en door dat gevoel ging ik steeds meer eten.

Toen besefte ik wat ik aan het doen was

Ik voelde me slecht en zielig, daardoor ging ik slecht eten. Doordat ik meer ging eten kwam ik aan en doordat ik aankwam voelde ik me nog slechter. En zo was het cirkeltje rond en ging er niks veranderen. Op 22 juli 2018 heb ik gewogen en woog ik 68,4 kilo! Dat is meer dan 7 kilo zwaarder dan voor mijn operatie. En op dat moment was het genoeg. Ik was er klaar mee, dit was het moment dat het ging veranderen!

Ik ging op mijn eigen dieet

Patricia Hesterman Straight away coach Heemskerk, BeverwijkDe keuze was makkelijk. Ik ging op dieet! Het gewicht moest en zou er weer vanaf gaan. En wat is er dan makkelijker dan op je eigen dieet gaan. Voor mij werden het drie Straight away producten en een lichte maaltijd per dag. Dat was het. Niks meer, niks minder. Op veel glazen water of thee na.

De eerste dagen waren even wennen, maar de knop was volledig om en mijn wilskracht was veel sterker dan mijn trek. Ontbijten met de heerlijke havermoutpap, rond 11:00 een halve reep en dan mocht ik om 13:00 uur alweer lunchen met een shake of maaltijdsoep. Het 16:00 uur momentje vulde ik op met de andere helft van mijn reep en dan leefde ik daarna helemaal uit naar het avondeten met 250 gram groente en 150 vlees of vis. Heerlijk! De avonden kwam ik door met een lekker potje thee, hoe warm weer het ook was.

Wat was het moeilijkste?

Ik ging hartstikke lekker, de dagen waren goed vol te houden en ik had bijna geen trek meer. Maar wat was er dan zo moeilijk zou je denken? De reactie van andere mensen in mijn omgeving.

“Hoezo ben jij aan het afvallen, je ziet er toch goed uit?”

“Doe niet zo ongezellig, één wijntje kan toch geen kwaad?”

“Je bent helemaal niet dik, doe nou gezellig mee!”

“Nu kan je echt wel weer stoppen hoor!”

“Waarom zou je afvallen, je hebt toch een gezond gewicht?”

Nee, mijn gewicht was niet ongezond. Ja,  ik zag er zo ook goed uit. Toch voelde ik me ongelukkig. Ookal was ik “maar een paar kilo” te zwaar. Ik wilde het gewicht gewoon weer kwijt voordat het de kans zou krijgen om erger te worden. Gelukkig liet ik de gedachten van anderen mij niet stoppen. Wel begrijp ik nu heel goed wat voor een invloed anderen kunnen hebben op mensen die aan het aanvallen zijn en hoe het voelt om jezelf constant te moeten verantwoorden.

Help

Alsjeblieft! Steun iemand die aan het afvallen is! Het is al zwaar genoeg! Geef een klein complimentje, zeg dat je trots bent op het doorzettingsvermogen en laat weten dat je onvoorwaardelijke steun geeft. Het is al knap genoeg dat iemand de stap durft te zetten.

Het resultaat

Afvallen Straight away, Somethingelse HealthDe eerste paar kilo’s gingen uiteraard het snelst, maar er bleef een mooie dalende lijn in mijn gewicht. In vijf weken ben ik meer dan zeven kilo kwijt geraakt! In deze vijf weken kwam ik steeds beter in mijn vel te zitten en ondanks dat ik lichamelijk nog steeds niet helemaal hersteld ben van de operatie, voel ik me wel een stuk gezonder en vitaler. Ik ben zo blij dat ik de keuze gemaakt heb om af te vallen! Ik zal er alles aan doen om deze kilo’s er af te houden. Mijn slechte leefstijl is weer gereset en omgezet in een leefstijl met goede keuzes waar ik me goed bij voel en wat makkelijk vol te houden is, ondanks de alledaagse drukte.

Je hoeft het niet alleen te doen!

Zit jij ook in een negatieve spiraal en wil je die doorbreken? Maak dan een afspraak en laat me je helpen! Maak nu een afspraak voor een intake gesprek waarbij we samen jouw situatie bekijken en op welke manier het Straight away dieet jou kan helpen!

Maak nu een afspraak!

Bel of app nu voor een afspraak 0622452571

Ook jij kan dit!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *