Suiker in een theezakje!

Het moet toch niet gekker worden dat er tegenwoordig in theezakjes suiker wordt gestopt!

Maar het gebeurt dus echt, je moet nu in de supermarkt achter op het doosje van thee gaan kijken of er geen suiker aan toegevoegd is….. Dus als je denkt goed bezig te zijn door een kopje thee te nemen let dan goed op welke thee je neemt want voor je het weet drink je thee met suiker zonder dat je dit zelf toegevoegd hebt.

Ik heb 3 thee merken onderzocht en hier onder voor je op een rijtje gezet. En aan het einde van deze blog als bonus een helemaal schokkende thee soort!

Ik zal beginnen met het merk die je het beste kan vermijden Lipton. Lipton werkt met de piramide zakjes maar voegt daar wel 1 gram suiker aan toe per kop thee! Dat is best veel en helemaal als je het niet weet en goed bezig denkt te zijn.

 

Als ik kijk naar Albert Heijn eigen merk valt mij op dat ze zelfs in de “neutrale” smaken zoals earl grey en pure groene thee 1,6 kcal en 0,2 gram suiker zit. Het is niet heel veel maar toch voor in een theezakje…

 

En als laatste Pickwick die op hun website heel open zijn over de voedingswaarde van hun theezakjes, en een heel handig schema gemaakt hebben. Waarin je ziet dat ongeveer één derde van de smaken helemaal niets aan suiker of kcal bevat, en de andere twee derde wat vooral de fruitsmaken zijn 2 kcal en 0,2 gram suiker bevatten.

 

Conclusie, blijf altijd opletten want zelfs in een onschuldig theezakje zit suiker. Pickwick komt als beste uit de test en Lipton als minste. Maar het aller beste blijft natuurlijk gewoon de echt verse kruiden thee. 

 

 

Bonus: Zonatura 20 kruiden thee bevat 24,7 kcal en 6,15 gram suiker per kop! Dat is bijna 2 suikerklontjes… De thee wordt gezoet met druivensuiker, rietsuiker en karamel wat volgens Zonatura natuurlijke zoetstoffen zijn, dit maakt alleen geen verschil in het suikergehalte en de kcal.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *